Bli kjent med Fanney Antonsdóttir

I løpet av et skoleår på Art Complexion er det veldig mange interessante og dyktige gjestelærere innom. I tiden framover kommer vi til å lage en serie på bloggen, hvor vi presenterer noen av dem med fem kjappe spørsmål. Vi håper med dette å vise enda litt mer av den spennende hverdagen studentene får oppleve gjennom studiet hos oss. Først ut er Fanney Antonsdóttir, som vi har hatt inne i en tre uker lang periode, hvor tema har vært SFX og støp.

fanney

Kan du si litt om utdannelsen din? Jeg har utdannelse fra Den Islandske Kunsthåndverksskole, Danmarks Designskole og NISS‘ (‘Nordisk Institutt for Scene og Studio) Linje for spesialeffekter. 

Jeg er opprinnelig utdannet keramiker, men har valgt en bred tilgang til det å skape. Jeg har jobbet med klesdesign og tekstil i København, Oslo, Bergen og Reykjavik. 

Kan du trekke frem noen høydepunketer fra din jobbkarriere?  Sammen med en venninne og kollega lagde jeg en gang en lampe av en torsk. Den har blitt utstilt mange steder i Europa og USA. Vi ble også invitert til å bidra med et annet verk til en utstilling på selveste Louisiana museum of Modern art. 

//www.uggi-lights.com .

Jeg har også jobbet som avistegner og har illustrert humoristiske artikler, akademiske tekster og portretter. Jeg har arbeidet for steder som Dansk Røde Kors, Dyrebeskyttelsen, og aviser og magasiner i Norge og Danmark.

Siden 2011 har jeg jobbet med SFX sminke for TV og film. Av tv-produksjoner jeg ønsker å trekke frem er det Parterapi, Semester, Karl Johan og Jul i blodfjell. Mine oppgaver består i å jobbe med skuespillere for å tydeliggjøre en karakter. Utseende skal endres ved bruk av sminke og applikasjoner, som for eksempel neser og lignende, parykker og kostymer. Jeg lager sår og skader, boldcaps, aldring etc. Noen kunder: Ylvis, Espen Eckbo og Calle’HellevangLarsen.

Mitt beste makeup-minne: Hm, jeg har mange. For meg er det også historien som fortelles, og de mennesker jeg jobber med, som avgjør om jeg har et godt eller dårlig minne. Parterapi var veldig gøy å jobbe på. Michelle Johansen var karakterdesigner og jeg var hovedmaskør. Det var krevende, fordi det var en ny karakter hver dag. Jeg hadde det veldig gøy, og det var en god produksjon å jobbe på.

Mitt verste makeup-minne: Det er nok når jeg skulle påsette og farge applikasjoner på to kjente komikere jeg hadde jobbet med flere ganger før. Men akkurat denne gangen hvor jeg skulle overta en jobb fra en annen, så var jeg misfornøyd med kanter og farging og hadde rett og slett en dårlig dag på jobb.

Mitt beste tips: Forbered deg godt. Gå igjennom det du trenger dagen før en arbeidsdag/oppdrag. Ellers hold deg rolig og ha respekt for både deg selv og de rundt deg. Respekter også det rommet som oppstår mellom makeupartist og skuespilleren/modellen, og vær diskret.

Fanney Antonsdóttir

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion
Vi tar personvern på alvor.