Drømmer du om å utdanne deg til profesjonell makeup artist/stylist?

Du kan komme inn på ulike grunnlag, via formell eller realkompetanse.

Informasjon om hvordan du søker finner du her: //www.artcomplexion.no/soknad/

Du finner tilleggsinformasjon her: //www.artcomplexion.no/soknad/info/

Eller les mer om skolen her: //www.artcomplexion.no/

Om du er usikker på om du fyller kravene for å søke kan du kontakte oss på telefon 22 33 30 70 alle hverdager mellom 09.30 og 16.00 eller via e-postadressen post@artcomplexion.no.

Inspirende workshop med Linda Wickmann!

Vi var så heldige å få Linda Wickmann til å holde en todagers workshop med våre studenter her på Art Complexion. Dag èn startet med en introduksjon, hvor hun fortalte om sin spennende reise og karrière fra start, og frem til der hun er i dag.

Linda Wickmann workshop Makeup Skole Oslo

Linda Wickmann jobber nå som offisiell makeupartist for Max Factor, samtidig som hun jobber som freelance makeupartist for store profilerte navn og merker.

blogg 1.2

 //www.instagram.com/lindawickmann/.

Linda kunne fortelle oss at et av hennes absolutte høydepunkter i løpet av sin spennende og innholdsrike karrière, er arbeidene hun har gjort for og med Pat McGrath, og hennes kampanjer. Dette som følge av hvordan hun og fotograf Desiree Mattson gjorde fotoshoots og egne prosjekter sammen.

Pat

Oppgaven studentene skulle løse under dag to, var å la seg inspirere av en look, og gjenskape denne uten å kopiere- i ekte Linda Wickmann stil. Dette ble fotografert av Veronica Von Clemm i skolens studio. De skulle arbeide i grupper på to. Vi gleder oss enormt til å se resultatet! Spesielt siden Linda skal kåre ut en vinnergruppe hvor begge vinner en goodiebag fra Max Factor til en verdi av flere tusen…

Her ser dere en smak fra de to looksene Linda gjorde under demo, samt de tre lookene studentene skulle la seg  inspirere av til fotoshooten.

oppgavebilder

 

 

 

Workshop med Linda Nicolaysen og Lars Eriksen Eitran, og fotosession med Veronica von Clemm.

Vi viser stolt frem hva studentene har prestert etter en todagers workshop men Linda Nicolaysen og Lars Eriksen Eitran. Studentene jobbet i grupper, hvor de skulle planlegge og gjennomføre en komplett look, som til slutt ble fotografert. De skulle la seg inspirere av makeupartistene Hugo Vanngo, Isamaya Ffrench eller Terry Barber. Bildene ble tatt av Veronica von Clemm, og er fotografert på skolen. Fantastisk jobbet alle sammen!

LLV 1

 

LLV 3

 

LLV 2

Årets praksisperiode er i gang!

Studentene fra kullet 2018/19 er nå i full gang med sin praksisperiode. Dette er en bransje fylt med ulike arbeidstider, mengder oppdrag og andre ting som påvirker arbeidshverdagen. Praksisuken er derfor lagt slik at den henger sammen med vinterferien. Alle skal etter planen fullføre sine fem dager med praksis i løpet av uke 7 og 8. Dette avhenger av hvem de jobber for, eller hvor de befinner seg. I år igjen har vi studenter spredd rundt i mange forskjellige stillinger. Noen assisterer ulike makeupartister og stylister, andre i butikk, noen på teater og i TV, PR-byråer og modellbyrå. Vi har til og med en student i København!! (Reisebrev herfra kommer på bloggen som eget innlegg senere…..)

I bildecollagen under er det satt sammen en liten smakebit på hva studentene holder på med. Først og sist ser dere Anja og Sunniva som begge assisterer til ulike shoots til Nordic Hairdresser of the Year. Anniken assisterer fotograf Kristoffer Myhre, Christiane assisterer Pilotfrue, og Kristell assisterer makeup og hårstylist Jeanette Gjerde Olsen. På rad to er det to bilder fra Christina som er ved Sine Ginsborgs Makeup Skole i København, og Ragnhild som er hos NRK.

 

praksis blogg 1

praksis blogg2

 

Drømmer du om å utdanne deg til profesjonell makeup artist/stylist?

Du kan komme inn på ulike grunnlag, via formell eller realkompetanse.

Informasjon om hvordan du søker finner du her: //www.artcomplexion.no/soknad/

Du finner tilleggsinformasjon her: //www.artcomplexion.no/soknad/info/

Eller les mer om skolen her: //www.artcomplexion.no/

Om du er usikker på om du fyller kravene for å søke kan du kontakte oss på telefon 22 33 30 70 alle hverdager mellom 09.30 og 16.00 eller via e-postadressen post@artcomplexion.no.

Bli kjent med Fanney Antonsdóttir

I løpet av et skoleår på Art Complexion er det veldig mange interessante og dyktige gjestelærere innom. I tiden framover kommer vi til å lage en serie på bloggen, hvor vi presenterer noen av dem med fem kjappe spørsmål. Vi håper med dette å vise enda litt mer av den spennende hverdagen studentene får oppleve gjennom studiet hos oss. Først ut er Fanney Antonsdóttir, som vi har hatt inne i en tre uker lang periode, hvor tema har vært SFX og støp.

fanney

Kan du si litt om utdannelsen din? Jeg har utdannelse fra Den Islandske Kunsthåndverksskole, Danmarks Designskole og NISS‘ (‘Nordisk Institutt for Scene og Studio) Linje for spesialeffekter. 

Jeg er opprinnelig utdannet keramiker, men har valgt en bred tilgang til det å skape. Jeg har jobbet med klesdesign og tekstil i København, Oslo, Bergen og Reykjavik. 

Kan du trekke frem noen høydepunketer fra din jobbkarriere?  Sammen med en venninne og kollega lagde jeg en gang en lampe av en torsk. Den har blitt utstilt mange steder i Europa og USA. Vi ble også invitert til å bidra med et annet verk til en utstilling på selveste Louisiana museum of Modern art. 

//www.uggi-lights.com .

Jeg har også jobbet som avistegner og har illustrert humoristiske artikler, akademiske tekster og portretter. Jeg har arbeidet for steder som Dansk Røde Kors, Dyrebeskyttelsen, og aviser og magasiner i Norge og Danmark.

Siden 2011 har jeg jobbet med SFX sminke for TV og film. Av tv-produksjoner jeg ønsker å trekke frem er det Parterapi, Semester, Karl Johan og Jul i blodfjell. Mine oppgaver består i å jobbe med skuespillere for å tydeliggjøre en karakter. Utseende skal endres ved bruk av sminke og applikasjoner, som for eksempel neser og lignende, parykker og kostymer. Jeg lager sår og skader, boldcaps, aldring etc. Noen kunder: Ylvis, Espen Eckbo og Calle’HellevangLarsen.

Mitt beste makeup-minne: Hm, jeg har mange. For meg er det også historien som fortelles, og de mennesker jeg jobber med, som avgjør om jeg har et godt eller dårlig minne. Parterapi var veldig gøy å jobbe på. Michelle Johansen var karakterdesigner og jeg var hovedmaskør. Det var krevende, fordi det var en ny karakter hver dag. Jeg hadde det veldig gøy, og det var en god produksjon å jobbe på.

Mitt verste makeup-minne: Det er nok når jeg skulle påsette og farge applikasjoner på to kjente komikere jeg hadde jobbet med flere ganger før. Men akkurat denne gangen hvor jeg skulle overta en jobb fra en annen, så var jeg misfornøyd med kanter og farging og hadde rett og slett en dårlig dag på jobb.

Mitt beste tips: Forbered deg godt. Gå igjennom det du trenger dagen før en arbeidsdag/oppdrag. Ellers hold deg rolig og ha respekt for både deg selv og de rundt deg. Respekter også det rommet som oppstår mellom makeupartist og skuespilleren/modellen, og vær diskret.

Fanney Antonsdóttir

Den siste uken i bilder: Støp

Denne uken har vi om støp og SFX på skolen. Dette er så spennende, og vi lærer så utrolig mye kult. Vi lærer for eksempel hvordan man lager sår, skader, blåmerker og å forme om en karakters ansikt. Vi er så heldige å ha flinke Fanney Antonsdóttir som lærer i dette emnet.

Her kommer bilder av det vi holder på med denne uken. Av alginatblanding og gips har vi laget avstøp av ansiktene våre for å kunne forme til en ny nese. Dette er en veldig spennende prosess.

fanneyblanderalginat.jpg2

Her blander Fanney alginat med vann for å få blandingen som lager avstøpet.

fanneypåføreralginat3

Man påfører det med hendene, men gjerne med hansker fordi det blir fort mye gris!

fanneyoglise

Når alginatblandingen har stivnet på ansiktet dekker man det med gips. Disse bildene er fra demoen Fanney gjorde får å lære oss dette.

marimedgips
avstøpalginat

Slik ser resultatet ut når gips og alginat har tørket. Etter man har fått et slik avstøp skal man igjen støpe det i flytende gips.

gipsavstøp

Når den flytende gipsen har tørket sitter man igjen med en slik form. Denne pusser man på til den blir fin og jevn, har myke kanter og alle detaljer synes fint.

havardformernese

Her former studentene nye neser av leire på gipsavstøpet.

studenterjobberpåavstøp2

Å holde på med støp og SFX er veldig annerledes enn å jobbe med sminke på den måten vi vanligvis gjør. Dette er så kreativt og lærerrikt, og vi setter kjempestor pris på at vi får lære om det. Denne kunnskapen vil komme godt til nytte om man ønsker å jobbe med film og teater hvor man vil skape mange forskjellige karakterer hele tiden. Disse teknikkene kan også brukes i kombinasjon med fashion og beauty på andre kreative måter.

Skrevet av Mari Elisabeth Gärtner

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion
Vi tar personvern på alvor.