Årets praksisperiode er i gang!

Studentene fra kullet 2018/19 er nå i full gang med sin praksisperiode. Dette er en bransje fylt med ulike arbeidstider, mengder oppdrag og andre ting som påvirker arbeidshverdagen. Praksisuken er derfor lagt slik at den henger sammen med vinterferien. Alle skal etter planen fullføre sine fem dager med praksis i løpet av uke 7 og 8. Dette avhenger av hvem de jobber for, eller hvor de befinner seg. I år igjen har vi studenter spredd rundt i mange forskjellige stillinger. Noen assisterer ulike makeupartister og stylister, andre i butikk, noen på teater og i TV, PR-byråer og modellbyrå. Vi har til og med en student i København!! (Reisebrev herfra kommer på bloggen som eget innlegg senere…..)

I bildecollagen under er det satt sammen en liten smakebit på hva studentene holder på med. Først og sist ser dere Anja og Sunniva som begge assisterer til ulike shoots til Nordic Hairdresser of the Year. Anniken assisterer fotograf Kristoffer Myhre, Christiane assisterer Pilotfrue, og Kristell assisterer makeup og hårstylist Jeanette Gjerde Olsen. På rad to er det to bilder fra Christina som er ved Sine Ginsborgs Makeup Skole i København, og Ragnhild som er hos NRK.

 

praksis blogg 1

praksis blogg2

 

Drømmer du om å utdanne deg til profesjonell makeup artist/stylist?

Du kan komme inn på ulike grunnlag, via formell eller realkompetanse.

Informasjon om hvordan du søker finner du her: http://www.artcomplexion.no/soknad/

Du finner tilleggsinformasjon her: http://www.artcomplexion.no/soknad/info/

Eller les mer om skolen her: http://www.artcomplexion.no/

Om du er usikker på om du fyller kravene for å søke kan du kontakte oss på telefon 22 33 30 70 alle hverdager mellom 09.30 og 16.00 eller via e-postadressen post@artcomplexion.no.

Bli kjent med Fanney Antonsdóttir

I løpet av et skoleår på Art Complexion er det veldig mange interessante og dyktige gjestelærere innom. I tiden framover kommer vi til å lage en serie på bloggen, hvor vi presenterer noen av dem med fem kjappe spørsmål. Vi håper med dette å vise enda litt mer av den spennende hverdagen studentene får oppleve gjennom studiet hos oss. Først ut er Fanney Antonsdóttir, som vi har hatt inne i en tre uker lang periode, hvor tema har vært SFX og støp.

fanney

Kan du si litt om utdannelsen din? Jeg har utdannelse fra Den Islandske Kunsthåndverksskole, Danmarks Designskole og NISS‘ (‘Nordisk Institutt for Scene og Studio) Linje for spesialeffekter. 

Jeg er opprinnelig utdannet keramiker, men har valgt en bred tilgang til det å skape. Jeg har jobbet med klesdesign og tekstil i København, Oslo, Bergen og Reykjavik. 

Kan du trekke frem noen høydepunketer fra din jobbkarriere?  Sammen med en venninne og kollega lagde jeg en gang en lampe av en torsk. Den har blitt utstilt mange steder i Europa og USA. Vi ble også invitert til å bidra med et annet verk til en utstilling på selveste Louisiana museum of Modern art. 

https://www.uggi-lights.com .

Jeg har også jobbet som avistegner og har illustrert humoristiske artikler, akademiske tekster og portretter. Jeg har arbeidet for steder som Dansk Røde Kors, Dyrebeskyttelsen, og aviser og magasiner i Norge og Danmark.

Siden 2011 har jeg jobbet med SFX sminke for TV og film. Av tv-produksjoner jeg ønsker å trekke frem er det Parterapi, Semester, Karl Johan og Jul i blodfjell. Mine oppgaver består i å jobbe med skuespillere for å tydeliggjøre en karakter. Utseende skal endres ved bruk av sminke og applikasjoner, som for eksempel neser og lignende, parykker og kostymer. Jeg lager sår og skader, boldcaps, aldring etc. Noen kunder: Ylvis, Espen Eckbo og Calle’HellevangLarsen.

Mitt beste makeup-minne: Hm, jeg har mange. For meg er det også historien som fortelles, og de mennesker jeg jobber med, som avgjør om jeg har et godt eller dårlig minne. Parterapi var veldig gøy å jobbe på. Michelle Johansen var karakterdesigner og jeg var hovedmaskør. Det var krevende, fordi det var en ny karakter hver dag. Jeg hadde det veldig gøy, og det var en god produksjon å jobbe på.

Mitt verste makeup-minne: Det er nok når jeg skulle påsette og farge applikasjoner på to kjente komikere jeg hadde jobbet med flere ganger før. Men akkurat denne gangen hvor jeg skulle overta en jobb fra en annen, så var jeg misfornøyd med kanter og farging og hadde rett og slett en dårlig dag på jobb.

Mitt beste tips: Forbered deg godt. Gå igjennom det du trenger dagen før en arbeidsdag/oppdrag. Ellers hold deg rolig og ha respekt for både deg selv og de rundt deg. Respekter også det rommet som oppstår mellom makeupartist og skuespilleren/modellen, og vær diskret.

Fanney Antonsdóttir

Den siste uken i bilder: Støp

Denne uken har vi om støp og SFX på skolen. Dette er så spennende, og vi lærer så utrolig mye kult. Vi lærer for eksempel hvordan man lager sår, skader, blåmerker og å forme om en karakters ansikt. Vi er så heldige å ha flinke Fanney Antonsdóttir som lærer i dette emnet.

Her kommer bilder av det vi holder på med denne uken. Av alginatblanding og gips har vi laget avstøp av ansiktene våre for å kunne forme til en ny nese. Dette er en veldig spennende prosess.

fanneyblanderalginat.jpg2

Her blander Fanney alginat med vann for å få blandingen som lager avstøpet.

fanneypåføreralginat3

Man påfører det med hendene, men gjerne med hansker fordi det blir fort mye gris!

fanneyoglise

Når alginatblandingen har stivnet på ansiktet dekker man det med gips. Disse bildene er fra demoen Fanney gjorde får å lære oss dette.

marimedgips
avstøpalginat

Slik ser resultatet ut når gips og alginat har tørket. Etter man har fått et slik avstøp skal man igjen støpe det i flytende gips.

gipsavstøp

Når den flytende gipsen har tørket sitter man igjen med en slik form. Denne pusser man på til den blir fin og jevn, har myke kanter og alle detaljer synes fint.

havardformernese

Her former studentene nye neser av leire på gipsavstøpet.

studenterjobberpåavstøp2

Å holde på med støp og SFX er veldig annerledes enn å jobbe med sminke på den måten vi vanligvis gjør. Dette er så kreativt og lærerrikt, og vi setter kjempestor pris på at vi får lære om det. Denne kunnskapen vil komme godt til nytte om man ønsker å jobbe med film og teater hvor man vil skape mange forskjellige karakterer hele tiden. Disse teknikkene kan også brukes i kombinasjon med fashion og beauty på andre kreative måter.

Skrevet av Mari Elisabeth Gärtner

Bodypaint på timeplanen

Studentene har fått utfolde seg kreativt i tre dager med undervisning i airbrush og bodypaint. Perioden ble avsluttet med et gruppearbeid, hvor oppgaven var å gjøre en komposisjon på to kropper.

DSC_0014 DSC_0015 DSC_0043 DSC_0058hj

Noen høydepunkter fra høsten 2018

Hei og masse godt nytt år! Vi er endelig godt i gang igjen etter en deilig juleferie. Siden det er et nytt år kan det være fint å mimre tilbake på det året som har vært, og hva man er takknemlig for å ha opplevd. Vi har hatt et kjempefint høsthalvår fylt med spennende oppdrag og events.

Den 27. Oktober var vi så heldig å få være med på en kjempekul live-sending på NRK. Nesten hele klassen sto opp halv 6 for å ta buss til en forlatt militærleir litt utfor Oslo, hvor tv-innspillingen skulle foregå. Innspillingen var i regi av NRK Flippklipp, og handlet om en zombie apokalypse. Vi fikk alle være med å sminke over 100 skuespillere og statister som skulle være zombier til livesendingen. Dette var en veldig spennende og lærerik opplevelse.

nrkzombieblogg

zombie

Den 26. Oktober feiret vi Halloween på skolen. Dette gjorde vi med godteri, popcorn, brus og sminkekonkurranse! Dette var en kjempehyggelig og sosial ettermiddag hvor alle sminket og koste seg. Vi sminket oss selv til det vi hadde lyst til å være på Halloween, og resultatene ble råkule! Det ble kåret 1., 2. og 3. plass. 1. plass gikk til Anja som lagde en kjempekul gresskar-look. 2. plass til Mari som gjorde en look inspirert av en porselensdukke, og 3. gikk til Ragnhild som var gjorde en skummel look med bruk av masse SFX.

halloween123

Et annet høydepunkt for høsthalvåret var et kjempekoselig oppdrag for Den Danske Bank. Lørdag den 3. november dro en stor flokk fra klassen vår til Gardemoen for å sminke kvinner og (noen) menn på landstreff for ansatte i Den Danske Bank. Dette var veldig spennende fordi vi fikk jobbe med fremmede som ikke er vant til å bli sminket. De fleste ville ha litt ekstra øyenskygge, leppestift eller glitter for å føle seg fin, og klar til fest. Alle sammen var kjempehyggelige, og det var en veldig fin erfaring som vi sent vil glemme.

dendanskebank

Dette har vært et kjempefint og lærerikt høsthalvår fylt med fine begivenheter og gode klassekamerater. Takk for oss 2018, nå er vi klar for å se hva 2019 bringer oss!

Skrevet av Mari Elisabeth Gärtner

 

Drømmer du om å utdanne deg til profesjonell makeup artist/stylist?

Du kan komme inn på ulike grunnlag, via formell eller realkompetanse.

Informasjon om hvordan du søker finner du her: http://www.artcomplexion.no/soknad/

Du finner tilleggsinformasjon her: http://www.artcomplexion.no/soknad/info/

Eller les mer om skolen her: http://www.artcomplexion.no/

Om du er usikker på om du fyller kravene for å søke kan du kontakte oss på telefon 22 33 30 70 alle hverdager mellom 09.30 og 16.00 eller via e-postadressen post@artcomplexion.no.

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion
Vi tar personvern på alvor.