Spørsmål og svar

04

 

Her kan du finne svar på almenne spørsmål om makeup artist yrket og om Art Complexion.

Hva kan man jobbe som når man er ferdig utdannet?

Som makeup artist, er det mange retninger man kan velge etter endt utdannelse. Hvis du feks. ønsker å jobbe fast som sminkør i en Tv-kanal eller på et teater, er det en fordel å være frisør, men ikke et krav. Andre faste jobber kan være som makeup konsulent for et kosmetikkfirma, i et parfymeri eller som makeup artist i en beauty salong. Etter å ha jobbet en stund i bransjen, har vi eksempler på at flere tidligere studenter har begynt å jobbe som mote/skjønnhets ansvarlig i div. magasiner. Andre igjen jobber frilans med moteserier, musikkvideoer, reklamefoto, reklamefilm og kortfilm. Andre jobbalternativ kan være som stylist/makeup artist for modellbyråer – eller arrangering av egne makeup kurs.

Selvsagt er dette et yrke hvor arbeidserfaring betyr mye, og det går ikke i en håndvending å for eksempel bli teatermaskør eller sminkør på et filmsett.

Hvor mye tjener en makeup artist?

Det varierer veldig, og er vanskelig å svare konkret på. Det kommer an på hva man gjør og hvor man jobber,om man er ansatt et sted eller om man jobber frilans. Når man har fått en del erfaring, kan lønnen ligge et sted mellom 350 000 kr og opp mot 700 000 kr.

Kan man kalle seg makeup artist etter endt utdanning?

Makeup artist er ingen beskyttet tittel, og bør brukes med “omhu”. Dersom du virkelig jobber med makeup faget etter endt utdanning kan du benytte tittelen med god samvittighet.

Hvordan går man frem for å få jobb når man er ferdig på skolen?

Det er vanlig at man opparbeider seg en fin portefolio (en mappe med bilder av dine beste arbeider, gjerne digital) og går til reklamebyråer, modellbyråer, motemagasiner osv for å vise frem bildene. Oppdragsgiver vil da kontakte deg dersom de finner portefolioen din interessant. Man kan også søke på vanlig måte med søknad og CV til firmaer som søker ansatte med makeup utdanning. Dette kan være parfymerier, kosmetikkfirmaer, hudpleiesalonger,TV-kanaler osv.

Er utdannelsen godkjent av Statens Lånekasse for Utdanning?

Art Complexion er støttet av Lånekassen.

Er utdannelsen fagskolegodkjent?

Ja, Art Complexion er godkjent av NOKUT.

Hva er forskjellen på makeupartist, sminkør, maskør og stylist?

Makeupartisten jobber gjerne med foto, reklame, visninger m.m. Som makeupartist kan du også jobbe innenfor sminkøren sine arbeidsoppgaver, men da gjerne med  en frisørbakgrunn i bunnen.
Sminkøren jobber hovedsaklig innen tv, film og teater.
Maskøren jobber gjerne også innen tv, film og teater, men jobber i tillegg mye med løse deler.
Stylisten jobber med klær og tilbehør. Makeupartisten kaller seg ofte for stylist om de kombinerer makeup og klær.

I utlandet er det vanlig å ha en person for hver del, altså en makeupartist, en stylist og en frisør. I Norge er det mer vanlig at man kombinerer, slik at makeupartisten gjerne også gjør hår og kanskje til og med stylingen.

Hvorfor krever skolen registreringsavgift

Registreringsavgiften på kr 8000,- er en del av skoleavgiften på kr 133.000,- og betales innen 14 dager etter signert studentkontrakt med skolen. Registreringsavgiften representerer kurspakkens kostpris som hver student mottar ved oppstart av studiet. Registreringsavgiften kan deles opp over to termininnbetalinger ved forespørsel.

 

Hvis jeg skulle ombestemme meg etter jeg har signert kontrakt, vil jeg få tilbake registreringsavgiften da?

Ja, du får tilbake registreringsavgiften minus et administrasjonsgebyr på kr 100-, hvis du innen to uker etter signert kontrakt sender inn angrerettskjema. Dette skjemaet mottar du samtidig som du mottar kontrakten.

Kommer registreringsavgiften i tillegg til skoleavgiften?

Nei. Registreringsavgiften er en del av skoleavgiften.

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion