Archive for December, 2014

Marthe Hesvik Norheim

Vi har intervjuet vår tidligere student Marthe Hesvik Norheim som har jobbet hardt etter studietiden og oppnådd mye på kort tid. Vi er skikkelig imponert og veldig stolte av Marthe, og gleder oss til å følge henne videre i karrieren.

Marthe har signert kontrakt med Maybelline New York.

Hvorfor valgte du Art Complexion makeup skole?

Jeg valgte Art Complexion fordi skolen har erfaring med mange års drift, små klasser som gir meg mer tid med mine forelesere, de henter inn dyktige eksterne forelesere og fordi jeg fikk inntrykket av at de virkelig ville at man skulle lykkes. Det var stort fokus på å følge opp tidligere studenter og da jeg så at flere av mine favoritter i bransjen (til å vite svært lite enda) hadde gått på Art Complexion ble jeg solgt. Skoleåret var over min forventning. Jeg forventet mye, men jeg ble ikke skuffet. Fantastiske mennesker, utrolig kjekk, variert og bra undervisning. En skole hvor man kan få svar på det man vil om man velger å bry seg. Lærere som ser hver enkelt og som støtter deg, lærer deg og hjelper deg. Fantastisk år!

Hva husker du best fra skoleåret?

Egentlig husker jeg eksamensperioden best, haha! Man klarer ikke å si bare en ting. Jeg elsket når det ble holdt demoer på makeup og så øvet vi etterpå. Vi var jo med og sminket på Trinny og Susannah oppdrag Norge, og fashionweek bla. Det var jo utrolig spennende! Men sånn i etterkant så er det faktisk de vanlige undervisningsdagene som sitter best

På jobb med Maybelline i Stockholm.

Hva jobber du med nå?

Året etter skolen har vært litt crazy. Jeg startet som assistenten til Anne Cecilie Olavesen på fast basis. Anne Cecilie er tidligere skjønnhetsredaktør i Elle, og hun er en helt rååå makeupartist. Herregud så mye gøy vi har gjort sammen! Her kan jeg trekke ut Barcelonatur, moteserier for Kamille, generelt hår, makeup og styling på reklame og mote, artister, lista er lang. Men jeg lærer noe hver dag. Å være assistent er veldig tøft og krevende til tider, men jeg kan ikke få begynt å si hvor mye man lærer. Etterhvert ble jeg også assistenten til Tonje Norum i Kamille og det er jeg enda. Så da har dagene variert mellom forarbeid, opptak og etterarbeid sammen med og for Anne Cecilie mens andre dager var/ er jeg assistent på mote og skjønnhet i Kamille magasinet og jobber redaksjonelt. Jeg gjør for eksempel plukkserier, går på utallige pressemøter osv.
Og så er jeg blitt offisiell makeupartist for Maybelline New York her i Norge og det er jo veldig stas! Jeg hadde jobbet endel eventer for L’Oréal og ble kalt inn til et møte fordi de hadde noe spennende på gang. En måned senere signerte jeg kontrakt og dro til Stockholm for å filme toutorials som nå ligger ute på deres nettsider og på YouTube under Maybelline NY Norge. Denne jobben går ut på å være ansiktet utad, komme med tilbakemeldinger på produkt, gjøre shoots og filmer for dem, talsmann(kvinne) rett og slett. Det er fantastiske folk å jobbe med, og produktene har virkelig overbevist meg!! Så jobber jeg jo litt frilans også da, innimellom alt. Viktig å være travel!

Første jobb for Maybelline i Stylemag.

Hva er ditt beste tips til kommende makeup artister?

Ok, her kommer den strenge tonen. Det viktigste er å huske at dette er en jobb. Behandle det seriøst selv om det er gøy. Oppfør deg profesjonelt i alle sammenhenger og vær hyggelig mot de du møter på veien. Øv mye, se andre legge makeup, og assister!!! Og så litt mindre streng, kos deg med det, brenn for faget. Jeg har perioder hvor stress kommer i veien for kreativitet og gleden over det jeg gjør. De jobbene blir aldri like bra.

Assistentlivet!

Hva har skolen betydd for deg i forhold til hva du jobber med nå?

Alle som jobber på Art Complexion vet hvor mye skolen har betydd for meg. Skoleåret er jo grunnmuren i min såkalte karriere og den grunnmuren er stødig. Jeg lærte god teknisk utførelse, alle former for makeup (spesialeffekter for eksempel). Jeg lærte hvordan jeg skal lete etter research, hvordan man oppføre seg på sett osv. Poenget mitt er vel bare at jeg er veldig glad for at jeg havnet i så trygge hender, og veldig glad for at jeg gikk etter magefølelsen og valgte Art Complexion istedenfor for å å gå stylistskole som jeg hadde tenkt først. Og så er det gøy å se at alle i bransjen vet om skolen og at jeg får positive tilbakemeldinger på at jeg har gått der.

På jobb i Barcelona.

 

Jobb for VG med Stian Blipp.

Lærere gjør hår og makeup for Røyksopp

Røyksopp har akkurat sluppet sin nye og fantastiske video Skulls. Våre superflinke lærere Hanne Christophersen og Trude Mokkelbost Laukli har gjort hår og makeup i videoen. Regi av Stian Andersen og styling av Johanne Karin Gjøstein.

For et superteam! Vi elsker Røyksopp!

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion