|  

Lærere


Anette Ruud:
Hudpleie
Hudterapeut, negledesigner og epilasjonsterapeut. Driver nå egen salong, men har også jobbet et år på helsefarm i England. Anette sitter i styret i hudpleieforbundet i Oslokrets, og er i tillegg nestleder i elektrolyseforbundet, samtidig som hun holder jevnlig produktopplæring og praksis for hudpleiere.


Thomas Saenger: Fargelære og anatomi
Anerkjent kunstmaler med utdannelse fra Kunstakademiet og med mange utstillinger bak seg, bl.a. Høstutstillingen, F15, Galleri Wang og Kunstakademiet i Malmø. Thomas har lang fartstid med undervisning.

Reidar Finsrud: Anatomi

Kjent norsk multikunstner som jobber med mange materialer; maling, tegning, skulpturering og grafikk. Han driver egen tegne/maleskole i Drøbak. Reidar Finsrud er også kjent for evighetsmaskinen han har oppfunnet. Se nettsiden hans på www.finsrud.info


Hilde Ottem:
Mørke hudtoner

Stylist og make-up artist innen mote, reklame og tv-produksjoner. Vi ser mange av hennes arbeider i motemagasinet Henne, bl.a. bildene av Dronning Sonja og prinsesse Märtha. Nå jobber Hilde som moteredaktør i magasinet Eva.


Igor Meyer:
Skjønnhetsseminar

Har jobbet over 20 år i faget, som make-up artist og frisør. Kjent for bl.a. kroppsmalingen på TV2-reklamene for noen år siden, jobber nå mye innen film og foredragsvirksomhet.


Janne S. Hermansen: Fantasi/show

En av NRKs mest kreative og arbeidsomme sjeler, og har vært med på store show som Spellemannsprisen og Grand Prix. Janne er blant annet ansvarlig maskør for NRKs programserier, for eksempel ”KLM” og ”Egentlig”.


Cecilie H. Eggen: Motehistorie og markedsføring

Utdannet make-up artist, med universitetsbakgrunn i psykologi, sosiologi, kunstihistorie og fotografi. Jobber nå som journalist i Det Nye/Makeup og hår. Arbeider også som frilanser. For øvrig har Cecilie jobbet på Art Complexion som assisterende rektor og faglærer.

Julie Christine Botnen: Styling og Fashion aktuell

Kreativ og fremadstormende make-up artist og stylist. Jobber mye med motemagasiner, og reklame. Utvider for tiden repertoaret på London College of Fashion.


Kirsten Røvig Håberg:
Kostymehistorie og historisk hår og make-up

Er professor i kunsthistorie og utdannet lektor. Underviser til daglig på Høyskolen i Oslo universitetseksamen i historie. Kirsten har gitt ut flere bøker på yrkesfag-nivå.

Siw Järbyn: Litt om film

Siw er sminkør og maskør, og har jobbet med film-, fjernsyn- og teatersminke i 40 år. Hadde sjefsansvaret for sminken på ”Jakten på nyresteinen” og vært maskør på andre kjente filmer som f. eks. ”Det største i verden”.


Kjell Nordström: Hårstyling og Photoshop

Er hårstylist og frisør ved Kutt Frisører. Har lang og bred erfaring, samt kurserfaring. Er også en anerkjent designer med aliaset Baron von Bulldog. Kjell er et multitalent som også jobber med Photoshop, og vil vise oss hvilke mirakler dette dataprogrammet kan gjøre med make-up på foto.


Stig Wedvik
: Teater-karakterer og parykk-knyting

Er sminkør/maskør ved Det Norske Teatret, og har også tidligere jobbet for Nationaltheatret. Har hatt ansvar for hår og sminke i flere musikaler, farser og show (Chat Noir, Chateau Neuf). I tillegg har han hatt mange oppdrag for TV, og jobber mye med reklamefilm og foto. Stig har lang erfaring med undervisning.


Julie Clark:
Spesialeffekter og Litt om film

Er engelsk og er utdannet i London ved Ware College og London College of Arts and Fashion innen frisør, parykkmaker, sminke og spesialeffekter. Har spesialisert seg på maskelegging med prostetiske løse deler. Lager også spesialeffekter til film ved siden av å jobbe for Oslo Nye teater. Går for å være en av de beste i Norge innen spesialeffekter.

Rune og Espen Photography: Fotolære og Fotosession

De kjente fotografene Rune og Espen gir en innføring i fotolære, hvordan en make-up artist skal forholde seg til fotografen osv, samt tar bildene under fotosession. Hver elev får tre bilder til sin portefølje. Rune og Espen gjør mye mote, reklame og beauty. Bildene deres ser du gjerne i blader som Tique, Henne, Inside, Shape Up osv.
Se gjerne nettsiden deres på www.runeogespen.no


Skolen består for øvrig av:


Catrine Wilsbeck:
Rektor/Innehaver

Utdannet på Complections International i London i 1986-87. Catrine startet Art Complexion i 1990, og var på denne tiden en av Norges mest anerkjente og anvendte make-up artister. Catrine jobbet i sin tid med bl.a. kjente band som Pet Shop Boys og Erasure.

Wenche Stageboe Eidissen:
Daglig leder/Produktansvarlig/faglærer

Frisør og make-up artist. Drev egen frisørsalong i 15 år, samt jobber frilans som make-up artist for diverse produksjonsselskaper pluss NRK og TV2. Lang erfaring med visninger og foto, og er Marion Ravens faste make-up artist.


Annette Elvhaug: Kreativ leder
Utdannet make-up artist fra Art Complexion og har i tillegg bachelorgrad i markedskommunikasjon fra NMH. Har bakgrunn som markedsassistent i Wella. Hun jobber også som makeup ansvarlig for Oslo Fashion Week og har ellers erfaring med tv produksjoner som designerspirene, reklame – både film og foto, diverse artister og magasiner.

Inger-Lise Ambjørnsen: Kveldskurs-ansvarlig/Lærer

Utdannet make-up artist og frisør som jobber frilans ved siden av Art Complexion, som for eksempel sminket hun Yoko Ono på hennes siste norges-besøk.  Inger-Lise jobber også med teater, for eksempel gjorde hun make-up`en på Evita-oppsetningen, og nå som sminkør og kostymør på forestillingen med Team Eckbo.Våre samarbeidspartnere :

Under fotosession på slutten av skoleåret, benytter vi oss av modeller fra

Heartbreak/Pholk og Team

Ta gjerne en kikk på nettsidene deres:
www.heartbreak.no
www.pholk.no
www.teammodels.no