|  

Skolen

Art Complexion Makeup Skole ble grunnlagt høsten 1990, og er det første profesjonelle makeup senter i Norge. Skolen har som målsetting å gi en grunnleggende opplæring i forskjellige makeup teknikker beregnet på folk som har lyst til å gjøre makeupartist yrket til en levevei. Dette er med andre ord et tilbud til deg som ønsker en karriere som profesjonell makeupartist.


Skolen ligger sentralt til i Rådhusgaten 30, i Oslo. Vi holder til i lyse og fine lokaler på Christiania Torv, rett ved Akershus Festning. Skolen er lett tilgjengelig fra all kollektivtrafikk, både buss, trikk og t-bane.

Kom gjerne innom for en titt! Ring oss på 22 33 30 70 og avtal en tid.


NB! Inngang fra Christiania Torv

Lokaler
Skolen består av et undervisningsrom, hvor alle demonstrasjoner og teoretisk undervisning vil foregå, samt et praksisrom der studentene praktiserer det de har lært. Praksisrommet har tolv plasser med speil, bord og justérbare stoler, samt dagslys- og kveldslys-lamper. 

Studentene har også tilgang på:
– hvert sitt låsbare skap
– kjøkken med kokeplate, mikrobølgeovn, vannkoker og kjøleskap
– bibliotek
– pc rom

– studio


Hvorfor velge Art Complexion?

 • Art Complexion tilbyr en ettårig utdanning innen make-up/sminkør faget.
 • Vi har opparbeidet oss et profesjonelt totalkonsept og har snart 20 års erfaring
 • Skolen har uten tvil de beste lærekreftene i bransjen
 • Vi tilbyr små klasser og god personlig oppfølging
 • Vi har et assortert utvalg av det beste innen makeup, som studentene får utlevert i en kurspakke når de starter. Pakken inneholder produkter fra; Esthetique, Ben Nye, Glo Minerals, I.D. bareMinerals, Lancome, Kryolan, Monsoon, MAC etc. 
 • Nytt av året: «Søm og redesign» – her lærer du hvordan du kan gjøre om antrekk
 • Skolen underviser i Air Brush – 5 dager
 • Tilbyr innføring i Photoshop, dvs. i samarbeid med faglærer, se og oppleve virkningen av manipulerte bilder i Photoshop.
 • God oppfølging av gruppearbeid – undervisningen avsluttes med moteshow og en kortfilminnspillingevaluert av bransjen
 • Bruker digitalt videokamera til å filme prosjektoppgaver, dette for å se effekten av makeup på film
 • Ekskursjoner til Det Norske Teater og NRK inngår i undervisningen
 • Vi samarbeider tett med bransjen (bl.a. Det Nye, Woman, Cosmopolitan, Den Norske Opera, Hotel Cæsar m.fl.) i forbindelse med praksisplasser
 • Art Complexion i samarbeid med Det Nye – tilbyr den beste studenten 1 ukes praksisjobb
 • Samarbeider med anerkjente modellbyråer
 • Benytter fotograf Sigve Aspelund til studentenes fotosession, hvor du som student vil få 3 bilder til din portefolio på slutten av semesteret.  Fotosession og fotolære foregår i eksternt studio.
 • Flere av de mest kjente makeup artistene i landet er utdannet ved Art Complexion
 • En stor prosentandel får jobb etter endt utdannelse på Art Complexion.
 • Skolen ligger svært sentralt i nydelige omgivelser, med lett tilgang til offentlig kommunikasjon.

 

 

Karoline Hestnes sminker Ingrid fra Pholk i studio til Sigve Aspelund.

 

Skolens makeup og hårprodukter

 

På Art Complexion benytter vi oss av flere ulike leverandører innen makeup – Dette fordi vi mener de forskjellige merkene har sine spesialiteter. Lærerne ved skolen jobber aktivt frilans, og tester hele tiden ut nye produkter. På denne måten får de førstehåndskjennskap til hva som eksisterer på markedet og hva som utmerker seg. Det er svært sjelden at et helt sortiment er å foretrekke. I tillegg mener vi det er like viktig at studenten får anledning til å bli kjent med forskjellige makeup merker.

 

SEBASTIAN hårprodukter er utviklet av og for stylister gjennom mer enn 20 år. Begynnelsen var et platecover med Barbra Streisand og en krepptang. Pr. i dag blir hårprodukter fra Sebastian brukt av frisører over hele verden.

Teatersminke  leveres fra VISAGE MAKEUP STORE som fører kvalitetssminke fra flere ledende produsenter innen tv, film og teatersminke samt et godt utvalg av øyenvipper, kroppssminke, bartevoks, pensler og parykker.

BEN NYE er et kjent make-up artist merke i USA, og Art Complexion importerer dette merket selv. Flotte farger og et imponerende spekter av produkter kombinert med lang fartstid i bransjen sikrer kvaliteten.

Fra landets største parfymerikjede, ESTHÉTIQUE, tar vi inn bl.a. MACs anerkjente  foundations. Disse har vi valgt til kurspakken fordi den er svært godt egnet til både kropp og ansikt. 

MAKE UP STORE er nytt i Norge, og tilbyr lekre farger og spennende produkter til den lekne make-up artist. Leverandøren tilbyr et stort og spenstig sortiment

COSMEDIC – GLO MINERALS er en leverandør av mineral makeup, noe som bare blir mer og mer populært på grunn av sine naturlige egenskaper.

DERMANOR – ID MINERALS er også en leverandør innen mineral makeup, og er et velkjent merke for mange.

 

 

Rabattordninger:

 

Esthetique på GlassMagasinet gir 20% avslag til alle studenter med gyldig skolebevis 

Visage Makeup Store gir 10% til alle studenter og ferdigutdannede makeupartister

 

Vi er skolen bransjen anbefaler!