Hva kan man jobbe som når man er ferdig utdannet?
Som make-up artist, er det mange retninger man kan velge etter endt utdannelse. Hvis du feks. ønsker å jobbe fast som sminkør, i en Tv-kanal eller på et teater, må du som oftest være frisør og gjerne ha en god del erfaring. Andre faste jobber kan være som makeup konsulent for et kosmetikkfirma, i et parfymeri eller som makeup artist i en beauty salong. Etter å ha jobbet en stund i bransjen, har vi eksempler på at flere tidligere elever har endt opp som mote/skjønnhets ansvarlig i div. magasiner. Andre igjen jobber frilans med moteserier, musikkvideoer, reklamefoto, reklamefilm og kortfilm. Andre jobbalternativ kan være som stylist/make-up artist for modellbyråer – eller arrangering av egne makeup kurs.
Selvsagt er dette et yrke hvor arbeidserfaring betyr mye, og det går ikke i en håndvending å for eksempel bli teatermaskør eller sminkør på et filmsett. Mange går flere år i lære før man kommer så langt.
Hvor mye tjener en makeup artist?
Det varierer veldig, og er vanskelig å svare konkret på. Alt kommer an på hva man gjør og hvor man jobber,om man er ansatt et sted eller om man jobber frilans. Når man har fått litt erfaring, kan lønnen ligge et sted mellom 200 000 kr og 500 000 kr.
Kan man kalle seg makeup artist etter endt utdanning?
Makeup artist er ingen beskyttet tittel, og bør brukes med «omhu». Dersom du virkelig jobber med makeup faget etter endt utdanning kan du benytte tittelen med god samvittighet.
Hvordan går man frem for å få jobb når man er ferdig på skolen?
Det er vanlig at man opparbeider seg en fin portefolio (en mappe med bilder av dine beste arbeider) og går til reklamebyråer, modellbyråer, motemagasiner osv for å vise frem bildene. Oppdragsgiver vil da kontakte deg dersom de finner portefolioen din interessant. Man kan også søke på vanlig måte med søknad og CV til firmaer som søker ansatte med makeup utdanning. Dette kan være parfymerier, kosmetikkfirmaer, hudpleiesalonger,TV-kanaler osv.
Er utdannelsen godkjent av Statens Lånekasse for Utdanning?
Art Complexion er støttet av Lånekassen.
Hva er forskjellen på makeup artist, sminkør, stylist og hårstylist?
Makeup artister jobber gjerne med foto, reklame, visninger m.m
Sminkør jobber hovedsaklig innen TV, film og teater.
Stylister jobber med klær og tilbehør.
Hårstylister er ofte- dog ikke nødvendigvis, utdannet frisører, som har ansvaret for frisyren.
I utlandet er det vanlig å ha en person for hver del, altså en makeup artist/sminkør, en stylist og en hårstylist. I Norge er det mer vanlig at man kombinerer litt, slik at make-up artisten/sminkøren for eksempel også gjør hår, og kanskje til og med stylingen. Det er også grunnen til at noen forenkler tittelen til kun å kalle seg «stylist».
Hvorfor krever skolen registreringsavgift?
Registreringsavgiften sikrer oss som skole at søkeren er seriøs og motivert. En motivert klasse gir også i sin tur et godt og inspirerende klassemiljø.
Får jeg registreringsavgiften tilbake dersom jeg ikke kommer inn?
Dersom det skulle være fullt, eller du av annen årsak ikke kommer inn på skolen, vil registreringsavgiften bli tilbakebetalt i sin helhet – minus et administrasjonsgebyr på kr 100,-
Hvis jeg skulle ombestemme meg etter jeg har søkt, vil jeg få tilbake registreringsavgiften da?
Nei, dessverre. Litt av hensikten ved selve registreringsavgiften er at skolen skal kunne stole på at søkeren faktisk vil ta plassen, slik at Art Complexion ikke risikerer at noen plutselig trekker seg, for eksempel dagen før skolestart.
Kommer skoleavgiften i tillegg til registreringsavgiften?
Nei. Registreringsavgiften er en del av skoleavgiften.