Embla Høyland Skognes

Hvorfor valgte du Art Complexion makeup skole?

Jeg valgte å begynne på Art Complexion på grunn av min interesse for teater og opera, og da spesielt med tanke på å lære det å jobbe bak kulissene med hår/parykk og makeup. Jeg jobber som frisør, og ønsket å ha flere ben å stå på i tillegg til å være mer fleksibel i jobb og med kundene mine, samt å følge drømmen om å jobbe bak sceneteppet. Jeg hadde hørt mye gode tilbakemeldinger om denne skolen, som gjorde at jeg valgte akkurat Art Complexion.

Som makeup artist jobber man innenfor et bredt spekter, hva jobber du mest med nå?

Nå jobber jeg med en produksjon på Folketeateret, De Tre Musketerer, der jeg får gjøre alt fra parykker til makeup. Ellers har jeg jobbet på Den Norske Opera og Ballett fra og med endt skolegang, på fire forskjellige produksjoner, der jeg har gjort hår/parykk og makeup til forestillinger. Ved siden av det å jobbe med teater og opera, jobber jeg som frisør ved Adam og Eva

Hva er ditt beste tips til kommende makeup artister?

Det beste rådet jeg vil gi når man vurderer å ta denne utdannelsen, er å være målrettet. Det å vite hvor man vil og hva man vil oppnå etter endt skolegang er en god start. Deretter er det bare å jobbe målrettet videre for å oppnå det man ønsker.

Hva var viktig for deg at skolen kunne tilby i forhold til hva du ønsket å jobbe med?

For meg var det viktig at skolen kunne tilby et grunnleggende bredt spekter av opplæring innen makeup i alle forskjellige tema, alt fra skjønnsminke til teater og film. For meg var det i tillegg avgjørende at skolen kunne tilby teater, film og sfx i læreplanen.

Hva har vært høydepunktet så langt etter du begynte å jobbe som makeup artist ?

For meg har det vært mange høydepunkter, men det å jobbe med produksjoner og på forestillinger innen teater og opera har vært (og er fremdeles) utrolig spennende og gøy. Man får jobbe og samarbeide med store kreative team, samt å få brukt sin egen kreativitet for å skape forskjellige uttrykk og karakterer med hjelp av hår/parykk og sminke.

Velkommen til oss

Art Complexion er makeupskolen bransjen anbefaler! Ring oss gjerne for en uforpliktende prat på 22 33 30 70.
Følg oss på facebook og instagram for oppdateringer og inspirasjon. @artcomplexion.

Copyright © 2013 Art Complexion