Skolens undervisningsplan

Vi legger opp undervisningen i en logisk rekkefølge, der vi starter med det enkleste og mest grunnleggende i make-up faget. Etter hvert tar man fatt på mer og mer avanserte oppgaver, og vi avslutter skole-året med en intens og morsom fotosession der elevene sminker og styler modeller som våre fotografer Rune Eriksen og Espen Wallin Knudsen foreviger. Bildene blir deres til odel og eie, til bruk i portefolioen.

Temaoversikt

Litt om undervisningen

Art Complexion legger opp undervisningen med fire dagers uke, f.o.m. mandag t.o.m. torsdag. Dette gjør det enklere å kombinere skolen med en deltidsjobb, samt å kunne påta seg oppdrag underveis i skoleåret. Skolen begynner kl. 09.45 og varer til ca. 15.00. Enkelte fredager vil bli tatt i bruk. Fullstendig ukes-oversikt vil bli delt ut første skoledag.

Undervisningen består av forelesninger, teori og demonstrasjoner. Vi legger stor vekt på at du skal få praktisert så mye som mulig.

Du vil gjennom hele undervisningsperioden benytte deg av undervisningsledernes kyndige veiledning. Disse vil alltid være tilstede under praksisdagene.

Du vil få skriftlige prøver, prosjektoppgaver og rapporter underveis, som alle vil være med å forme sluttresultatet. Semesteret avsluttes med en tre-dagers fotosession, og tre dager med eksamen. To praktiske eksamener, og en teoretisk.

Alle som består eksamen vil få utdelt Diploma, og har rett til å benytte tittelen Make-up artist.

 

Skolens make-up- og hårprodukter    

 Skolen har valgt make-up serien fra Trucco. Trucco er den anerkjente make-up linjen til Sebastian. De har et imponerende spekter av farger, mange spennende produkter, og tilbyr et godt utvalg av pensler, mapper, svamper og diverse make-up verktøy. Art Complexion er godt kjent med serien, og har brukt produktene i vår kurspakke i en årrekke.

Sebastian hårprodukter er utviklet av og for stylister gjennom mer enn 20 år.

Begynnelsen var et platecover med Barbra Streisand og en krepptang. Pr. i dag blir hårprodukter fra Sebastian brukt av frisører over hele verden.

  

Teatersminke leveres fra Visage som fører kvalitetssminke fra flere ledende produsenter innen tv, film og teatersminke samt et godt utvalg av øyenvipper, kroppssminke, bartevoks, pensler og parykker.

 

Fra landets største parfymerikjede, Esthétique, tar vi inn bl.a. Cliniques foundations, som er lette å legge, og ser naturlige ut. Clinique foundation har vi valgt til kurspakken fordi den er svært godt egnet til sensibel hud, og få vil oppleve allergiske reaksjoner.

  

Monsoon er en ny profesjonell make-up serie skapt av den islandske make-up artisten Doddy Monsoon, som nå er bosatt i Danmark. Det er en 100% klassisk linje, kombinert med effektfarger som dekker alle behov for den profesjonelle såvel som som den kvalitetsbevisste forbruker. Skolen har valgt denne serien med tanke på å unngå allergiske reaksjoner, da dette er en serie fri for unødvendige fyllstoffer. Også denne serien suppleres med et fint utvalg i pensler, mapper m.m.