Spørsmål og Svar

Hvor mye koster skolen?
Hva kan man jobbe som når man er ferdig utdannet?
Hvor mye tjener en make-up artist?
Kan man kalle seg make-up artist etter endt utdanning?
Hvordan går man frem for å få jobb når man er ferdig på skolen?
Må man ha en spesiell utdannelse eller arbeidserfaring for å søke?
Hvor gammel må jeg være for å søke?
Er utdannelsen godkjent av Statens Lånekasse for Utdanning?
Hva er forskjellen på make-up artist, stylist og hårstylist?
Hvorfor krever skolen registreringsavgift?
Får jeg registreringsavgiften tilbake dersom jeg ikke kommer inn?
Hvis jeg skulle ombestemme meg etter jeg har søkt, vil jeg få tilbake registreringsavgiften da?
Kommer skoleavgiften på kr 51 000,- i tillegg til registreringsavgiften?
Hvilke kurs tilbyr Art Complexion?
Hvor holder skolen til?

Hvor mye koster skolen? (tilbake)
Informasjon om pris finner du ved å klikke her

Hva kan man jobbe som når man er ferdig utdannet? (tilbake)
Som make-up artist, er det mange retninger man kan velge etter endt utdannelse. Noen ønsker å jobbe fast, for eksempel som sminkør i en Tv-kanal, som make-up konsulent for et kosmetikkfirma, i et parfymeri, i et teater, eller som kanskje moteansvarlig i et motemagasin. Andre igjen jobber frilans med motereportasjer, musikkvideoer, reklamefoto, reklamefilm, spillefilm, som stylist/make-up artist for et modellbyrå – eller kanskje arrangerer egne make-up kurs.

Selvsagt er dette et yrke hvor arbeidserfaring betyr mye, og det går ikke i en håndvending å for eksempel bli teatermaskør eller sminkør på et filmsett. Mange går flere år i lære før man kommer så langt.

Hvor mye tjener en make-up artist? (tilbake)
Det varierer veldig, og er vanskelig å svare konkret på. Alt kommer an på hva man gjør og hvor man jobber,om man er ansatt et sted eller om man jobber frilans. Når man har fått litt erfaring, kan lønnen ligge et sted mellom 200 000 kr og 400 000 kr.

Kan man kalle seg make-up artist etter endt utdanning? (tilbake)
Make-up artist er ingen beskyttet tittel, og må brukes med «omhu».Dersom du jobber med make-up faget etter endt utdanning kan du benytte tittelen med god samvittighet.

Hvordan går man frem for å få jobb når man er ferdig på skolen? (tilbake)
Det er vanlig at man opparbeider seg en fin portefolio (en mappe med bilder av dine beste arbeider) og går til reklamebyråer, modellbyråer, motemagasiner osv for å vise frem bildene. Oppdragsgiver vil da kontakte deg dersom de finner portefolioen din interessant. Man kan også søke på vanlig måte med søknad og CV til firmaer som søkeransatte med make-up utdanning. Dette kan være parfymerier, kosmetikkfirmaer, hudpleiesalonger,TV-kanaler osv.

Må man ha en spesiell utdannelse eller arbeidserfaring for å søke? (tilbake)
Vi krever ingen spesiell forutdannelse eller arbeidserfaring. Alle som har lyst og har interesse for kreative fag, og sans for form og farge, kan altså søke.

Hvor gammel må jeg være for å søke? (tilbake)
Som søker bør du ha fylt 20 år, eller fylle 20 år i løpet av semesteret. Det gjøres enkeltvise unntak for søkere under 20 år som leverer spesielt gode søknader. Disse vil da bli tatt inn til intervju.

Er utdannelsen godkjent av Statens Lånekasse for Utdanning? (tilbake)
Ja. Det betyr at dersom du søker om lån og stipend for å gå på skolen, vil dette bli innvilget dersom du oppfyller Lånekassens forutsetninger. Les mer om dette på www.lanekassen.no

Hva er forskjellen på make-up artist, stylist og hårstylist? (tilbake)
Make-up artister jobber med make-up.
Stylister jobber med klær og tilbehør.
Hårstylister er ofte- dog ikke nødvendigvis, utdannet frisører, som har ansvaret for frisyren.

I utlandet er det vanlig å ha en person for hver del, altså en make-up artist, en stylist og en hårstylist.I Norge er det mer vanlig at man kombinerer litt, slik at make-up artisten for eksempel også gjør hår,og kanskje til og med med stylingen. Det er også grunnen til at noen forenkler tittelen til kun å kalle seg «stylist».

Hvorfor krever skolen registreringsavgift? (tilbake)
Registreringsavgiften sikrer oss som skole at søkeren er seriøs og motivert. En motivert klasse gir også i sin tur et godt og inspirerende klassemiljø.

Får jeg registreringsavgiften tilbake dersom jeg ikke kommer inn? (tilbake)
Dersom det skulle være fullt, eller du av annen årsak ikke kommer inn på skolen, vil registreringsavgiften bli tilbakebetalt i sin helhet – minus et administrasjonsgebyr på kr 100,-.

Hvis jeg skulle ombestemme meg etter jeg har søkt, vil jeg få tilbake registreringsavgiften da? (tilbake)
Nei, dessverre. Litt av hensikten ved selve registreringsavgiften er at skolen skal kunne stole på at søkeren faktisk vil ta plassen, slik at Art Complexion ikke risikerer at noen plutselig trekker seg, for eksempel dagen før skolestart.

Kommer skoleavgiften i tillegg til registreringsavgiften? (tilbake)
Nei. Registreringsavgiften er en del av skoleavgiften.

Hvilke kurs tilbyr Art Complexion? (tilbake)
Se Fagplanen for full temaoversikt. Vi tilbyr en grunnleggende halvårig utdannelse i make-up faget. Fra våren 2003 tilbyr vi også hårstylingskurs over 10 dager og støpekurs i spesialeffekter over 4 dager.

Hvor holder skolen til? (tilbake)
Klikk her for kontaktinformasjon.