Karriere

karriere.jpg
 

Markedet trenger makeup artister!

Nå kan du også få en bachelor i makeup. Southampton Solent University i England tilbyr våre studenter å starte rett på andre året innen makeup and hair design ved deres universitet.

Art Complexion arbeider stadig for at nettverket vårt skal bli enda større og vårt nyeste tilskudd på den fronten er samarbeidet med Solent Southampton University i England. Nå kan våre uteksaminerte studenter om de vil, starte rett på andre året innen makeup and hair design og få en bachelor i dette. Denne ordningen er kun tilgjengelig om du har en ettårig fagskoleutdanning innen makeup. Les mer om studiet på Southampton sin hjemmeside her.

Som makeup artist er det mange retninger man kan velge etter endt utdannelse. Noen trakter etter å jobbe på teater, i TV, som makeup konsulent for et kosmetikkfirma eller som moteansvarlig i et motemagasin. Andre kan ha et større ønske om å være frilans for å stå friere til å velge forskjellige arbeidsplasser. Det være seg jobber innen mote, musikkvideoer, reklamefoto, reklamefilm, spillefilm – eller kanskje arrangere egne makeup kurs. Svært ofte har vi hatt kosmetologer, frisører og fotografer m.fl. som har hatt ønske om å komplettere faget sitt med en makeup utdannelse. Mulighetene er mange og mangfoldige!

Fordelen med å gå ett år makeup artist:

Mange faglærte i makeup bransjen anbefaler en ettårig utdannelse innen makeup for å få så mye praksis som mulig. Ved å velge en ettårig utdannelse får man et større nettverk til bransjen, og en mer dyptgående forståelse av hva som kreves av deg når du skal jobbe profesjonelt innen makeup.

Det er mange som tror at temaene teater, spesialeffekter og karaktersminke til scene og film bare går inn under maskør- og sminkøryrket. Dette stemmer ikke fordi når disse temaene blir knyttet opp mot skjønnsminkedelen og man lærer seg å beherske begge deler, vil du som utøver bli rustet til å jobbe mer bredt og allsidig innenfor hele spekteret av bransjen. Ved å bruke denne ekspertisen (grunnteknikker innen teater og spesialeffekter) åpnes man for større dimensjoner og ser gjerne flere kreative løsninger i forhold til å skulle gjøre for eksempel et stort fashionshow, fashionshoot eller reklame.

Det finnes eksempler på makeup artister som kun har benyttet seg av grunnteknikker innen emnet makeup til TV/film/scene når de har gjort store show og shoots, og kunne ikke ha klart dette om de ikke hadde hatt hele spekteret innenfor makeup, det vil si teater og spesialeffekter i tillegg til skjønnsminke. “Man lærer ved å overdrive” – Sa den tidligere kjente redaktøren i Harpers Bazar, Diana Wreeland. Derfor anbefaler Art Complexion ett år med makeupartist studiet om du ønsker å bli en profesjonell utøver av faget.

Flere av våre tidligere studenter jobber nå i div. motemagasiner både fast som moteredaktører og skjønnhetsansvarlige, men også freelance med makeup, hår og styling. Flere tidligere studenter er også involvert i NRK, TV2, og som hospitanter ved Oslo Nye, Det Norske Teater og Operaen. Mange av våre tidligere studenter er i tillegg nært knyttet til Oslo Runway, Oslo Trend og flere andre spennende oppdragsgivere slik som Pudder og Style Management; Norges ledende styling byråer som representerer makeup artister, stylister, hårstylister, interiør stylister, fotografer og filmregissører.


Velkommen som søker!